Kfor analizira ponudu Srba

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor analizira ponudu Srba

Kfor će svoj stav o odluci predsednika opština severa Kosova o otvaranju jedne saobraćajne trake za pripadnike međunarodnih snaga izneti tek nakon analize dobijenih informacija.

Kfor je dobio informacije o odluci predsednika opština severa Kosova o otvaranju jedne saobraćajne trake za pripadnike međunarodnih snaga za snabdevanje svojih jedinica, potvrdio je večeras portparol Kfora Uve Novicki, dodajući da se te informacije sada analiziraju.

"Prve informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koje smo dobili sada analiziramo i videćemo sutra razvoj situacije na terenu", rekao je Novicki.

Predsednici opština sa severa Kosova doneli su odluku da od sutra u 9 časova oslobode jednu saobraćajnu traku na određenim putnim pravcima.

Prolaz za Kfor, ne i za Euleks!

Bogdanović: Korak ka rešavanju krize

Oliver Ivanović: Predlog za smanjenje tenzija

Priština: Ukloniti barikade što pre!

"Saglasno odluci Skupština četiri opštine i poštujući preporuku predsednik Republike Srbije Borisa Tadića, da se u najkraćem roku omogući normalno snabdevanje jedinicama Kfora i u tu svrhu njihovo nesmetano kretanje, na današnjem sastanku sa predstavnicima Kfora i drugih međunarodnih organizacija, izneli smo konkretan plan koji omogućava kretanje jedinicama Kfora na teritorijama naših opština", navodi se u saopštenju posle sastanka predsednika opština sa predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu.

"Očekujemo da će se o problemima vezanim za funkcionisanje Euleksa na severu Kosova i Metohije intenzivirati njihovi razgovori sa Vladom i drugim organima Republike Sbrije", zaključuje se u saopštenju.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić najavio je da će u skladu sa odlukom na barikadi u Zupču, za Kfor biti otvorena jedna saobraćajna traka na putevima na kojima su barikade, ali da barikade ostaju.

Jedna saobraćajna traka biće, kako se očekuje, otvorena na teritoriji opštine Leposavić na barikadi na putu ka Jarinju i u severnom delu Kosovske Mitrovice kod istočnog mosta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.