Kfor: Smanjiti tenzije u Brđanima

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Smanjiti tenzije u Brđanima

Priština -- Kfor nezadovoljan razvojem događaja u naselju Brđani u severnoj Kosovskoj Mitrovici, uz ocenu da predstavnici zajednica snose odgovornost za povećanje tenzija.

Predstavnici Kfora sastali su se danas s predsednicima opštine severna Kosovska Mitrovica Krstimirom Pantićem i opštine Zvečan Dragišom Milovićem u bazi Noting Hil kako bi razmotrili situaciju u Brđanima.

Kfor je, kako navodi u saopštenju, predstavnike zajednica informisao o tome da legalnost ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ilegalnost građevinskih radova ne potpadaju pod odgovornost Kfora niti je Kfor po ovom pitanju faktor odluke.

Kfor je upozorio predstavnike zajednice da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje se mogu protumačiti kao povećanje tenzija i ometanje progresa.

Kfor je, takođe, jasno rekao da samo četiri organizacije imaju ovlašćenje za nošenje oružja na Kosovu, a to su Kfor, Euleks, Kosovska policija i Kosovske bezbednosne snage.

Ukoliko Kfor primeti bilo koje druge naoružane osobe koje na bilo koji način prete da ugroze sigurno i bezbedno okruženje, međunarodne snage su u potpunosti ovlašćene da brzo i odlučno reaguju kako bi kaznili prestupnike. U tom cilju će predstavnici zajednica takođe snositi odgovornost, upozorava se u saopštenju.

Kfor svoju misiju obavlja odlučno, oprezno i nepristrasno i ohrabruje sve činioce da doprinesu dijalogu i mirnom donošenju rešenja.

Podsetimo, Srbi, revoltirani namerom Albanaca da u tom delu severnog dela Kosovske Mitrovice izgrade nove kuće, organizovali su 22. novembra protest u naselju Brđani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor nezadovoljan stanjem u Brđanima

Izvor: RTS, 26.Nov.2012

Predstavnici Kfora sastali su se sa predsednicima opština severna Kosovska Mitrovica Krstimirom Pantićem i Zvečan Dragišom Milovićem, poručivši im da su nezadovoljni razvojem događaja u naselju Brđani u severnoj Kosovskoj Mitrovici. ..Kfor je nezadovoljan razvojem događaja u naselju Brđani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.