Kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za predsednika Srbije Zdravko Ponoš u poseti Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2022, 16:22

Kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za predsednika Srbije Zdravko Ponoš u poseti Kosovu i Metohiji

Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči, onda bi u našem nacionalnom identitetu reč Kosovo bila najveći gradivni blok, izjavio je kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, koji je danas, kako je saopšteno, boravio na Kosovu i Metohiji i obišao crkve i manastire u Prištini i Prizrenu.

Prema njegovoj oceni, "Kosovo je za mnoge ljude koji su ovde živeli, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žive i živeće i nešto drugo, to je život pre svega".

"Moj profesionalni život započeo je na Kosovu pre 35 godina, to je bio početak moje vojničke karijere . Između ostalog, i ovde gde se danas nalazim u Prizrenu i u selima oko Prizrena - Restalica, Glogovac, Dragaš", podsetio je Ponoš.

Kako je istakao, "Prizren je i danas lep grad, kao što je i tada bio, ali mu nešto nedostaje, nedostaje mu nešto toliko veliko, toliko očigledno, nedostaje mu srpski jezik na ulicama".

"Voleo bih da se to promeni, da to opet bude stari lepi Prizren sa srpskim jezikom i albanskim naravno na njegovim ulicama", zaključio je Ponoš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ponoš: Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči, onda bi za naš reč Kosovo bila najveći gradivni blok

Izvor: Danas, 15.Feb.2022

Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči, onda bi u našem nacionalnom identitetu reč Kosovo bila najveći gradivni blok, izjavio je kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, koji je danas, kako je saopšteno, boravio na Kosovu i Metohiji i obišao crkve...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.