Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Novi napadi na Srbe na KiM u cilju njihovog zastrašivanja

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 17:07

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Novi napadi na Srbe na KiM u cilju njihovog zastrašivanja

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navela je da je nastavljen niz napada na imovinu Srba i Srpske pravoslavne crkve u ovoj godini i ugrožava egzistencija Srba.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se porodični dom Miodraga Kostića iz Plemetine za vikend našao na meti pljačkaša koji su mu obili i poharali garažu u kojoj je čuvao vredan alat što je izazvalo veliko uznemirenje kako njega, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako i njegovih komšija u tom selu koji opravdano strahuju za svoju bezbednost i imovinu.

Ističe se da su pre samo nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubižda u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče, čime se, kako navodi Kancelarija, opet preti Srbima koji samo žele da u miru žive u svojim domovima i posećuju svoje svetinje na prostoru Kosova i Metohije.

Naglašava se da je praksa zastrašivanja Srba posebno dominantna od dolaska Kurtija na vlast, jer se od tada beleže brojni incidenti, koji za cilj imaju da ugroze opstanak srpskog naroda u pokrajini.

Kancelarija za KiM pomoći će domaćinu Kostiću iz Plemetine da stane na noge, a niz etničkih incidenata signal je za međunarodnu zajednicu da učine sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na KiM i da im se obezbede elementarni uslovi za život u 21.veku, da žive slobodno i bezbedno na svojim ognjištima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Teror na KiM ne prestaje: Opljačkan porodični dom Kostića iz Plemetine

Izvor: 24sedam.rs, 15.Jan.2024

Pre samo nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubižda u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.