Kancelarija za KiM osuđuje zabranu srpskim zvaničnicima

Izvor: RTS, 29.Sep.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM osuđuje zabranu srpskim zvaničnicima

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije uoči izbora na Kosovu.
"Takozvano ministarstvo spoljnih poslova privremenih institucija samouprave u Prištini donelo je zabranu koju ni po jednom zakonu ili dogovoru iz Brisela nije vlasno da donese, kako bi sprečilo predstavnike Vlade Srbije da pružaju podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskom narodu koji je, kako pokazuje i ova predizborna kampanja, permanentno žrtva političkog nasilja, kršenja ljudskih prava i nedemokratskog postupanja", saopštila je Kancelarija.
Kako se navodi, ne može se aktom nijedne privremene institucije u Prištini "pružiti legalno pokriće za maltretiranje kojem su proteklih dana bili izloženi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju u nastojanju da budu sa svojim narodom".
"Ponavljamo da nema te zabrane i nasilja, ili novčane kazne, kojima Priština može obeshrabriti Srbe na Kosovu i Metohiji i sprečiti ih da glasaju za Srpsku listu 6. oktobra. U paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive rešenosti našeg naroda da po svaku cenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom, predstavnici odlazeće privremene administracije u Prištini posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu", kaže se u saopštenju.
Kancelarija ukazuje da je "zabrinjavajuće i indikativno ćutanje predstavnika međunarodne zajednice u Prištini, koji nemo posmatraju eskalaciju političkog nasilja nad srpskim narodom".
U saopštenju Kancelarija poziva još jednom srpski narod na Kosovu i Metohiji da "jednodušnom podrškom Srpskoj listi stane u odbranu kolektivnih prava i podrže svoju državu Srbiju u borbi za dostojanstven život našeg naroda u južnoj pokrajini".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kancelarija za KiM osuđuje prištinsku zabranu

Izvor: B92, 29.Sep.2019

Beograd -- Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije uoči izbora...Prištinske privremene institucije zabranile su zvaničnicima Srbije da učestvuju u kampanji za predstojeće kosovske izbore 6. oktobra..."Takozvano...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.