Izvor: Radio 021, 29.Sep.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM: Priština nema pravo da predstavnicima Vlade Srbije zabrani ulazak

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je da kosovsko ministarstvo spoljnih poslova nema ovlašćenje "ni po jednom zakonu ili dogovoru iz Brisela" da predstavnicima Vlade Srbije zabrani ulazak na Kosovo.

"Ne može se aktom nijedne privremene institucije u Prištini pružiti legalno pokriće za maltretiranje kojem su proteklih dana bili izloženi predstavnici Kancelarije za Кosovo i Metohiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u nastojanju da budu sa svojim narodom", navodi se u saopštenju.

Kako piše, time su predstavnici Vlade sprečeni da "pruže podršku srpskom narodu" koji je, kako su ocenili, "permanentno žrtva političkog nasilja, kršenja ljudskih prava i nedemokratskog postupanja".

Oni su naveli i da je zabrinjavajuće ćutanje predstavnika međunarodne zajednice u Prištini. "Ponavljamo da nema te zabrane i nasilja, ili novčane kazne, kojima Priština može obeshrabriti Srbe na Кosovu i sprečiti ih da glasaju za Srpsku listu 6. oktobra", dodaje se u saopštenju.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zaustavljen je u sredu na prelazu Jarinje i nije mu omogućen ulazak na Kosovo. Petković se uputio na prvu predizbornu konvenciju Srpske liste u Leposaviću, gde je trebalo da održi govor u ime Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održavaju se 6. oktobra.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.