Kancelarija za KiM: Nova hapšenja deo pretnje da će Srbi da pate i plate

Izvor: B92, 20.Sep.2023, 13:33

Kancelarija za KiM: Nova hapšenja deo pretnje da će Srbi da pate i plate

Kancelarija za KiM saopštila je da je današnje hapšenje dvojice Srba na severu Kosova nastavak izazivanja tenzija i novo zastrašivanje srpskog naroda.

"U cilju izazivanja novih tenzija i krize na terenu, jutros je na severu Kosova i Metohije uhapšeno dvoje Srba, očigledno kao deo pretnji antisrpskog režima iz Prištine da će Srbi da pate i plate. Jasno je da je po sredi novo zastrašivanje i unošenje nemira među Srbe koji ne žele da napuste svoja vekovna ognjišta", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju Kancelarije.

Kako se dodaje, dvojica uhapšenih su odvedeni u nepoznatom pravcu, južno od Ibra, a Kancelarija je odmah obezbedila advokate uhapšenima koji pokušavaju da utvrde gde se oni nalaze, jer ni porodice nemaju podrobnije informacije o svojim najmilijima.

"Prvo je u Kosovskoj Mitrovici uhapšen Ilija Elezović, domaćin i otac koji je u teškom zdravstvenom stanju, a potom u Zvečanu Dragan Milović, bivši policajac koji su obojica zbog sukoba raseljeni i svoj mir su pronašli na severu KiM, da bi danas bili naprasno uhapšeni. Sve ovo govori u prilog tome da trenutak njihovog privođenja i novog zastrašivanja i progona Srba nije slučajno izabran baš na dan kada se održava Generalna skupština Ujedinjenih nacija na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić braniti interese Srbije i čitavoj međunarodnoj zajednici predočiti važnost poštovanja međunarodnog prava i normi, ali i ugroženih prava Srba na Kosovu i Metohiji", navode iz Kancelarije za KiM.

Kako dodaju, Kancelarija će o seriji politički motivisanih hapšenja obavestiti međunarodne predstavnike i misije koji deluju Kosovu.

"Jer sve što priština svakodnevno radi i čini jeste u cilju izazivanja novih tenzija i problema na terenu, zbog čega ne preza od brojnih eskalatornih poteza kojima direktno preti da uruši mir na ovim prostorima", ističu iz Kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija povodom hapšenja Elezovića i Milovića: Obavestićemo međunarodne predstavnike, pokušavamo da saznamo gde su odvedeni

Izvor: 24sedam.rs, 20.Sep.2023

Ni porodice nemaju podrobnije informacije o svojim najmilijima, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM

Nastavak na 24sedam.rs...

"PRIŠTINA ŽELI NOVE TENZIJE I KRIZU" Kancelarija za KiM: Hapšenja dvojice Srba su novo zastrašivanje, advokati utvrđuju gde su odvedeni

Izvor: Blic, 20.Sep.2023

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je danas da će o hapšenju lije Elezovića u Kosovskoj Mitrovici i Dragana Milovića u Zvečanu obavestiti međunarodne predstavnike i misije koji deluju na prostoru KiM, ocenivši da novim hapšenjima Priština želi da izazove nove tenzije i krizu na terenu.

Nastavak na Blic...

Masovno hapšenje Srba na KiM? "Kurti će ponovo želeti eskalaciju" VIDEO

Izvor: B92, 21.Sep.2023, 12:15

Direktor Centar za zastupanje demokratske kulture iz Severne Mitrovice Dušan Radaković poručuje da bi na severu KiM moglo doći do još masovnijih hapšenja Srba.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.