Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2023, 21:20

Kancelarija za KIM javila da su specijalci ROSU pucali na vozilo sa Srbima, Kosovska policija tvrdi da je pucala jer je vozilo udarilo u njihovo

KOSOVSKA MITROVICA

Jedna Srbin je teško ranjen kada su pripadnici Kosovske policije pucali na automobil u kome se nalazio zajedno sa još jednom osobom.

Kako JUGpress saznaje, oboijica su iz severnog dela Mitrovice i policija ej pucala na njih zato što nisu stali kada su ih zaustavljali.

Naši izvori iz Mitrovice tvrde da nije tačno da su udarili svojim vozilom u vozilo Kosovske policije kao i da se radi o dvojici muškaraca koji imaju malo problematično ponašanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Naravno, ovo ne bi trebalo da bude razlog da policija puca na njih.

Različita saopštenja o ovom događaju imaju Kancelarija za KIM i Kosovska policija.

Pripadnici specijalne Кosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila je Kancelarija za KiM.

Tom prilikom je, kako su naveli iz Kancelarije za KiM, ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Кraljevu, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Кurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira, navodi se u saopštenju.

Kako naglašava Kancelarija za KiM, Kurtijevi specijalci „nema šta da traže na severu КiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi“.

Kosovska policija (KP) saopštila je da je na kontrolnom punktu pokušala da zaustavi vozilo koje je udarilo u kola KP i da su policajci pucali jer im je na taj način bio ugrožen život.

Kancelarija za KiM je ranije danas saopštila da su specijalne jedinice ROSU pucale u vozilo u kom su se nalazili Srbi, kao i da je jedan od njih ranjen.

„Danas, u Bistrici Leposavića, na punktu je bila raspoređena po službenoj dužnosti jedna policijska jedinica u cilju održavanja javnog reda i bezbednosti, kao i sprečavanja kriminalnih radnji i šverca. Policijska jedinica koja se nalazila na kontrolnom punktu je prilikom obavljanja policijskih poslova pokušala da zaustavi automobil, koji je tokom kretanja udario u vozilo Kosovske policije, direktno ugrozivši živote policijskih službenika, koji su, da bi neutralisali opasnost po njih, pucali iz vatrenog oružja“, stoji u saopštenju KP.

Kako dodaju, osumnjičena lica su zajedno sa svojim vozilom napustili mesto događaja, dok se uviđaj u vezi sa slučajem obavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

4

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.