Kancelarija o slučaju Dečani: Reakcija Prištine potvrda ugroženosti srpske baštine na Kosovu

Izvor: Danas, 09.Apr.2021, 14:31

Kancelarija o slučaju Dečani: Reakcija Prištine potvrda ugroženosti srpske baštine na Kosovu

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je reakcija prištinskih zvaničnika na odluku organizacije Evropa nostra da manastir Visoki Dečani uvrsti na listu najugroženijih kulturnih spomenika Evrope, "još jedna potvrda ugroženosti srpske kulturne i verske baštine na Kosovu i Metohiji".

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Kancelarija: Reakcija Prištine dokaz ugroženosti srpske baštine

Izvor: RTS, 09.Apr.2021

Reakcija Aljbina Kurtija i Vjose Osmani na činjenicu da je organizacija "Evropa nostra“ uvrstila manastir Visoki Dečani na listu najugroženijih kulturnih spomenika Evrope upravo je još jedna potvrda ugroženosti srpske kulturne i verske baštine na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.