Kancelarija: Za Kurtija i njegove siledžije zdravstveni radnici legitimna meta

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 12:29

Kancelarija: Za Kurtija i njegove siledžije zdravstveni radnici legitimna meta

Upad tzv.kosovske policije u ambulantu koju koriste Srbi u Prištini ogoljuje brutalnu i zločinačku prirodu režima Aljbina Kurtija, kažu iz Kancelarije za KiM.

"Zdravstveni radnici, koji su međunarodnim konvencijama i pravilima civilizovanog ophođenja zaštićeni od zlostavljanja, čak i u vreme rata, za Kurtija i njegove siledžije jesu samo personifikacija Srbije i legitimna meta za šikaniranje", saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi, "time se Srbima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu i Metohiji pokazuje da zaštićeni nisu čak ni oni kojima se u čitavom civilizovanom svetu garantuje bezbednost i dignitet".

Podseća se da ambulanta, koja radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština od 2005. godine pruža zdravstvene usluge malom broju preostalih Srba, žitelja Prištine, kojima je, kako navodi Kancelarija za KiM, i na ovaj način poručeno da nisu poželjni i da nemaju pravo čak ni na zdravstvenu negu.

"Iako ova ambulanta radi gotovo 20 godina, sada na nju i zdravstvene radnike Priština ide dugim cevima u vidu novog zastrašivanja i progona Srba", ukazuje se u saopštenju.

Malobrojni Srbi u Prištini, u kojoj je nekada živelo nekoliko desetina hiljada Srba, očigledno jesu "trn u Kurtijevom oku, jer oni ga svakodnevno podsećaju da srpski narod ne namerava da odustane od svoje južne pokrajine i onoga što mu po pravu i pravdi pripada".

"Ovaj nasilnički čin bez presedana čak i u atmosferi Kurtijeve strahovlade pokazuje da Priština neće prezati ni od čega kako bi Srbima onemogućila i svaku pomisao na iole normalan život i zahteva hitnu i oštru reakciju međunarodne zajednice", navodi Kancelarija za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kancelarija za KiM: Privođenje zdravstvenih radnika ogoljuje zločinačku prirodu Kurtijevog režima

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2024

Upad policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi u Prištini i odvođenje zdravstvenih radnika u policijsku stanicu u kojoj su držani više sati i pušteni tek sinoć oko ponoći, ogoljuje brutalnu i zločinačku prirodu režima Aljbina Kurtija i još jednom otkriva njegove stvarne namere, saopštila...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.