Kamioni neće blokirati Merdare

Izvor: B92, 23.Jul.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamioni neće blokirati Merdare

Merdare -- Kamiondžije zaustavljene na prelazu Merdare odustale su od najavljene blokade puta u znak revolta zbog zabrane ulaska na Kosovo sa srpskom robom.

Kamioni su parkirani u blizini i čekaju daljnji razvoj situacije.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi izjavio je na punktu Merdare da kosovska policija neće dozvoliti kamionima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parkiranim u međuzoni na administrativnom prelazu Merdare, da blokiraju putnički saobraćaj.

Redžepi je na punktu Merdare kratko boravio sa ministarkom za trgovinu i industriju Mimozoam Kusari Ljilja, a cilj njihove posete je bio, kako su kazali, da se uvere u sprovođenje odluke kosovske vlade o zabrani uvoza robe iz centralne Srbije i carinjenja robe iz BiH.

U međuzoni između dva kontrolna punkta blikorano je nekoliko kamiona, a sa srpske strane administrativne linije dvadesetak.

Redžepi je ponovio da je kosovska vlada u sredi donela odluku, "upostavljajući reciprocitet u trgovini sa Srbijom i BiH", navodeći da su vlasti ovih zemalja "uvele zabranu uvoza proizvoda sa Kosova, zbog pečata na kojima piše Republika Kosovo".

"Ovim više gubi ekonomija Srbije, nego Kosovo. Taj iznos je između 300 i 500 miliona evra", rekao je Redžepi novinarima na Merdaru.

Pre dolaska na Merdare, on je sa ministarkom trgovine obišao prelaz kod Jarinja, prenoseći da na njemu nisu primetili nijedan kamion sa robom iz Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.