Izvor: JUGpress.com, 05.Jan.2024, 00:15

Kamerun: Banjska ne treba da se ponovi

PRIŠTINA

Britanski sekretar za spoljne poslove, Dejvid Kameron, izrazio je snažnu podršku Velike Britanije Kosovu tokom posete britanskim trupama koje služe u okviru KFOR-a, prenosi RTK2.

Kameron je komentarisao nedavni napad u Banjskoj u Zvečanu, nazivajući ga “veoma uznemirujućim” i ističući potrebu da se preduzmu koraci kako bi se sprečila ponovna pojava takvih događaja.

„Ono što se desilo u septembru mislim da je bilo izuzetno uznemirujuće i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << moramo učiniti sve što možemo da to sprečimo i borimo se ako se ponovi“, rekao je on.

U izjavi za “Rojters”, Kameron je naglasio da Velika Britanija pruža podršku Kosovu u postizanju stabilnosti, bezbednosti i prosperiteta. Istakao je da je Kosovo nezavisna i suverena država koja zaslužuje međunarodnu podršku.

“Moramo učiniti sve što možemo da sprečimo i borimo se ako se takvi događaji ponove. Kosovo želi stabilnost, bezbednost i prosperitet, i mi smo ovde da podržimo te napore”, rekao je Kameron.

On je naglasio da su stabilnost i bezbednost na Balkanu od direktnog interesa Velike Britanije te da je podrška Kosovu u postizanju tih ciljeva deo njihovih širih nacionalnih interesa.

Kameron je istakao da Velika Britanija ostaje posvećena podršci Kosovu kao nezavisnoj državi te da je prisutnost britanskih trupa deo napora da se očuva mir i bezbednost u regionu, prenoasi RTK 2. (kraj) LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.