Kada sam došao u zemlje Kariba, stiglo je i PISMO iz Stejt departmenta: Nastaviće se povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada sam došao u zemlje Kariba, stiglo je i PISMO iz Stejt departmenta": Nastaviće se povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dacicć kaže da će se nastaviti trend povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

- Očekujem da će biti nastavljeno i ove nedelje, ali da ne govorim unapred - rekao je Dačić koji je prošle nedelje posetio pojedine zemlje Kariba, kojima je, kako kaže, istovremeno sa njegovim dolaskom stiglo i pismo iz Stejt departmenta.

- Istog dana je Stejt department uputio pismo svim zemljama Kariba da ih upozori na moju posetu i da im kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne treba da povlače priznanja nezavisnosti Kosova, ali i da glasaju za Kosovo u Interpol.

- Isti taj Stejt department traži od nas da zaustavimo naše lobiranje protiv nezavisnosti Kosova - rekao je Dačić.

Dačić je kazao i da je gotovo siguran da Kosovo neće uspeti da postane član Interpola bez obzira na velike pritiske, kao i da nemaju šansu da uđu u međunarodne organizacije kao što su UNESCO, UN dok se ne reši pitanje Kosova i ne opstigne dogovor u dijalogu.

Pratite nas na našem Instagram profilu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.