Izvor: S media, 03.Maj.2013, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Srbija bi mogla preteći Crnu Goru

Izvestilac Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Jelko Kacin ocenio je da bi Srbija, ukoliko uskoro dobije datum pregovora sa Evropskom unijom, mogla preteći Crnu Goru u nekim pregovaračkim poglavljima.

Crna Gora se do sada osećala ugodno kao vodeća zemlja u regionu u procesu evrointegracija, pošto je prethodno Hrvatska praktično već završila proces.

On je istakao da bi Srbija u nekim važnim pregovaračkim poglavljima mogla čak preteći >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Crnu Goru.

Vlast u Srbiji se može održati samo sa boljom ekonomskom budućnošću

Kacin je listu "Pobjeda" rekao da se ogromne promene u Srbiji temelje na realnoj proceni da nijedna vlast u toj državi ne može preživeti, ako ne stvori pretpostavke bolje ekonomske budućnosti.

Srbiju u budućnosti vidim kako razvija prijateljske i praktične odnose sa Kosovom i koja razvija preko potrebnu saobraćajnu infrastrukturu, kako bi svim građanima regiona mogli obezbediti slobodno kretanje u realnom vremenu, naveo je on.

(Tanjug)

Foto:PrtSc/youtube
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.