KURTIJU LUPILI ŠAMAR U BRISELU! Novi izveštaj izneo samo deo problema - Priština ne poštuje dogovoreno

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 13:13

KURTIJU "LUPILI ŠAMAR" U BRISELU! Novi izveštaj izneo samo deo problema - Priština ne poštuje dogovoreno

Izveštaj američkog Stejt departmenta o ljudskim pravima na tzv. Kosovu za prošlu godinu izneo je samo deo problema koji su tamo prisutni.

Napadi na novinare, korupcija i nekažnjivost visokih zvaničnika, napadi na pripadnike nevećinskih zajednica, nesprovođenje odluke Ustavnog suda o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani.

- Izveštaj nije predočio ništa novo, sve su to problemi za koje mi već odavno znamo - rekao je istoričar Aleksandar Gudžić. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Stari-novi izveštaj u kome se nagoveštava da Priština ne poštuje dogovoreno stigao je nakon posete Kurtija Briselu gde se razgovaralo o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Potpredsednik Vlade tzv. Kosova za evropske integracije i dijalog Besnik Bisljimi izjavio je da su "Vladini principi za dijalog sa Srbijom isti".

- Neće biti sastanaka i razgovora pre druge polovine juna. Ne stvara se novi nivo vlasti, suverenitet se ne dira, nema sporazuma sa Srbijom bez priznanja i garancije za članstvo u Ujedinjenim nacijama - izjavio je on.

Kako je rekao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, spisak želja je tu, ali ni reči o tome kada će se sprovesti dogovoreno, pogotovo kada je u korist Srba.

- Dogovor i pregovori su jedno, a primena na terenu je nešto sasvim drugo. Ostalo je mrtvo slovo na papiru - zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.