KURTIJEVE SITNE PROVOKACIJE Optimista sam - sa dobrom namerom, voljom i verom: Daćemo sve od sebe za Republiku Kosovo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2023, 00:44

KURTIJEVE SITNE PROVOKACIJE Optimista sam - sa dobrom namerom, voljom i verom: Daćemo sve od sebe za Republiku Kosovo (VIDEO)

U Ohridu se danas održava sastanak evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija.

Premijer lažne države Aljbin Kurti rekao je da je u Ohrid došao na razgovore o postizanju sporazuma i planu implementacije kroz koji će se doći do normalizacije odnosa Kosova i Srbije, prenosi Koha.

- Optimista sam, pažljiv sam i daćemo sve od sebe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Republiku Kosovo, suverenitet i teritorijalni integritet, javni i narodni interes, za sve građane bez razlike, jer sam ja premijer Republike i svih građana - rekao je Kurti novinarma uoči početka današnjih sastanaka.

Dodao je da osim što je optimista, došao je i sa dobrom namerom, dobrom voljom i dobrom verom da nastavi ranije postignuti sporazum, koji nije potpisan u Briselu 27. februara.

To bi trebalo uraditi, kako kaže, kroz razgovore o planu implementacije i načinu da se sporazum završi normalizacijom odnosa.

Prema njegovim rečima, o planu implementacije će se govoriti, jer još nema gotovog teksta.

- Sve dok nema gotovog teksta, ne može biti zaključenja razgovora, dok nema zaključenja razgovora, ne može se postići dogovor. Ovde sam zbog ozbiljnog otvorenog principijelnog dijaloga koji treba da rezultira dogovorom. Sporazum znači konačan i usaglašen tekst. Dakle, nisam došao na razgovore o razgovorima, već na razgovore o sporazumima  rekao je Kurti.

Sve o novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu možete pratiti na našem blogu uživo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.