KURTIJEVE LEKCIJE SU VRHUNSKI BEZOBRAZLUK Petković poslao jasnu poruku: To je potvrda njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023, 20:43

"KURTIJEVE LEKCIJE SU VRHUNSKI BEZOBRAZLUK" Petković poslao jasnu poruku: To je potvrda njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma!

Oglasili se iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas kako kosovski premijer Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje da je on "lično najveća pretnja stabilnosti regiona i najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine", saopštila je Kancelarija.

- Njegov tvrdoglavi otpor formiranju Zajednice srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opština, kao i stalno smišljanje izgovora za nedelovanje po tom pitanju, potvrda je njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma - naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, Kurtijeve lekcije o samoproglašenom Kosovu kao građanskom društvu "vrhunski su bezobrazluk", zato što je njegov programski cilj "evidentno stvaranje monoetničke sredine" na čitavoj teritoriji južne srpske pokrajine KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.