KURTIJEVA OLUJA ZA SRBE BEZ ISPALJENOG METKA Predsednik Srpske liste OPLEO po Kurtiju: Cilj mu je da protera Srbe (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2024, 14:58

"KURTIJEVA OLUJA ZA SRBE BEZ ISPALJENOG METKA" Predsednik Srpske liste OPLEO po Kurtiju: "Cilj mu je da protera Srbe" (VIDEO)

Kurtijev režim želi da otera sve srpske institucije

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek izjavio je danas da je krajnji cilj Kurtijevog režima etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije.

- Ovo je Kurtijeva oluja za Srbe, bez ispaljenog metka protiv srpske zajednice. Ukidanje dinara je progon srpskih institucija - rekao je on i dodao da je Srpska lista „itekako sa narodom“.

Elek je na, konferenciji za medije Srpske liste povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacije na Kosovu i Metohiji, naglasio da će uputiti pismo ambasadordima Kvinte, jer su te zemlje direktno odgovorne za situaciju na KiM.

- Oni će biti direktni saučesnici ukoliko dođe do egzodusa srpskog naroda sa Kosova i Metohije - naglasio je lider Srpske liste.

Upad naoružanih pripadnika tzv. kosovske policije u Privremene organe u Goraždevcu, u mestu Osojane i selu Vidanje, nastavak je etničkog čišćenja i zatiranja Srba na Kosovu i Metohiji u direktnoj režiji Aljbina Kurtija pred očima kompletne međunarodne zajednice, saopštila je juče Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Srpska lista je saopštila da je očigledno da režim Aljbina Kurtija želi da po principu blickriga protera srpske institucije, SPC i srpski narod, koristeći pasivnost zapadnih centara moći.

Srbija će u ponedeljak podneti zahtev za održanje posebne sednice Saveta bezbednosti UN, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Srbija Danas/Večernje novosti/D. Zečević/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ukidanje dinara i težak položaj Srba teme sastanaka Dalibora Jevtića u Vašingtonu

Izvor: JUGpress.com, 03.Feb.2024

VAŠINGTON..Tokom protekle nedelje predsednik opštine Štrpce i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić boroavio je u službenoj poseti Vašingtonu tokom koje je, pored prisustva tradiocionalnom Molitvenom doručku, imao sastanke u Kongresu i Stejt Departmentu, saopšteno je iz njegovog kabineta...U...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.