KURTIJEV REŽIM POTPUNO IZGUBIO KOMPAS! Novinar suspendovan zbog kritike vlasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 09:17

KURTIJEV REŽIM POTPUNO IZGUBIO KOMPAS! Novinar suspendovan zbog kritike vlasti

Novinar Asdren Aguši suspendovan je sa posla na Radio televiziji Kosova zbog kritičkog stava prema vlast.

Aguši je, preko Fejsbuka objavio da je suspendovan, zato što je kritičan prema vladi.

On je napisao da je njegova dužnost da bude kritičan prema vladi i to je učinio u skladu sa postulatima novinarske profesije.

Dodao je da ne može da postane servilan i da služi struci.

Najavio je da neće stati, ali je naveo da aktuelna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlast na Kosovu proganja novinare.

Osim toga, je upozorio da će iskoristiti sva pravna sredstva i dobiti ovu bitku jer veruje u pravdu.

- Danas sam suspendovan posle sedam godina rada kao novinar-dopisnik RTK. Razlog suspenzije je što kritikujem vlast, a smatram da imam dužnost kao novinar da budem kritičan. Takav sam bio prema svima na vlasti. Nikada neću biti sluga, jer nisam tako vaspitan u porodici. Služim profesiji kao profesionalac - napisao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.