Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 19:27

KURTI PRED RAMOM SA IDEJOM O "VELIKOJ ALBANIJI" Premijer lažne države bi da prati filozofiju Prizrenske lige

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da će u sredu u Đakovici biti održan zajednički sastanak Vlade tzv. Kosova i Vlade Republike Albanije.

U sredu će se u Đakovici, sastati premijer Albanije, Edi Rama, i premijer tzv. Kosova, Aljbin Kurti, zajedno sa članovima vlada koje predvode, piše Gazeta Ekspres.

Rama je u četvrtak saopštio da je francuskom predsedniku, Emanuelu Makronu, i nemačkom kancelaru, Olafu Šolcu, predložio Nacrt >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << statuta ZSO, o kome se Kurti još nije izjasnio.

Kurti je pre dva dana, povodom 145. godišnjice osnivanja Prizrenske albanske lige, izjavio da će očuvati njene tekovine i naveo da sadašnji lideri Albanaca treba da prate filozofiju Prizrenske lige, koja je u svoje središte postavila ideju "Velike Albanije".

- Sa okolnim susedima i Otomanskim carstvom na čelu, politički lideri su tada štitili teritorije, kao što moramo da radimo danas. Lojalni Ligi, možemo napredovati na našem putu ka političkom jačanju naših država, zajedno sa našim američkim i evropskim saveznicima. Da očuvam institucionalnu povezanost, i ja sam ovde da očuvam filozofiju Lige - ​​rekao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.