KURTI NASTAVLJA SA NAORUŽAVANJEM Najavio povećanje broja vojnika i policajaca tzv. Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2023, 20:21

KURTI NASTAVLJA SA NAORUŽAVANJEM Najavio povećanje broja vojnika i policajaca tzv. Kosova

Kurti je naveo da će posebna pažnja biti usmerena na sektor bezbednosti

Premijer tzv. Kosova, Aljbin Kurti, izjavio je danas da budžet za narednu godinu iznosi 3,314 milijardi evra, a da će posebna pažnja biti posvećena sektoru odbrane, policiji i vojski.

Kurti je rekao da je jača privreda, da sa više radnih mesta omogućila i povećanje budžeta, kroz koji će biti pružena veća podrška prioritetnim sektorima.

- Budžet za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2024. godinu biće 3,314 milijardi evra. Za javni sektor smo početkom ove godine najavili da će povećanje koeficijenta zarada za 2024. biti 110 evra i to ostvarujemo. Dakle, povećavamo plate u javnom sektoru kao što smo rekli. Ukupan budžet za plate biće 805 miliona evra, ili oko 30 odsto veći nego pre pet godina - rekao je Kurti.

Naveo je da će posebna pažnja biti usmerena na sektor bezbednosti, pa je za narednu godinu planirano povećanje broja policajaca za još 500, a broj vojnika za još 600.

- Budžet Ministarstva unutrašnjih poslova prvi put će premašiti 216 miliona evra, a Ministarstva odbrane preko 153 miliona evra - naveo je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.