KURTI NASTAVLJA DA KRADE SRPSKU ZEMLJU! Sramna odluka - Albanci se spremaju za uzurpaciju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2023, 23:59

KURTI NASTAVLJA DA KRADE SRPSKU ZEMLJU! Sramna odluka - Albanci se spremaju za uzurpaciju!

Vlada tzv. Kosova usvojila je večeras još dve odluke u vezi sa eksproprijacijom zemljišta u opštinama Leposavić i Zubin Potok.

Prvom odlukom Ministarstvo životne sredine je ovlašćeno da izvrši pripremne radove na utvrđivanju podobnosti zemljišta za realizaciju "Infrastrukturnih projekata od javnog interesa" u Leposaviću, dok je druga odluka koja je usvojena "dalje ispitivanje zemljišta".

- Odluka kojom se ovlašćuje Ministarstvo životne sredine, prostornog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << planiranja i infrastrukture da izvrši pripremne radove za utvrđivanje potencijalne podobnosti jedne ili više parcela nepokretnosti za realizaciju "Infrastrukturnih projekata od javnog interesa", katastarske oblasti: Dren i Lešak u opštini Leposavić. Odluka o daljem razmatranju zahteva na sopstvenu inicijativu za eksproprijaciju za javni interes nepokretne imovine, koja je neophodna za realizaciju "Infrastrukturnih projekata od javnog interesa", katastarske oblasti Bistrica, Velji Breg, Dren, Lešak i Košutovo, u opštini Leposavić i katastarske oblasti Brnjak, Zubin Potok, Banja i Gornji Jasenovik, u opštini Zubin Potok - navodi se u saopštenju tzv. Vlade.

Kako se navodi u odluci tzv. Vlade, za prvu odluku svako lice koje je vlasnik parcela koja su predmet pripremnih radova ima pravo na naknadu u vrednost koju utvrđuje Ministarstvo finansija, dok je u drugom rešenju navedeno da će vrednost naknade za nekretnine koje će biti eksproprisane utvrditi Ministarstvo finansija.

Tzv. Vlada Kosova 16. januara usvojila je osluku o eksproprijaciji zemljišta u opštini Leposavić, a radovi na proširenju puta u selu Dren počeli su juče. Meštani tog sela protestuju već dva dana i kako navode, odlučni su u očuvanju svoje imovine koju Vlada u Prištini želi da uzurpira.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Kosova donela odluku o dve nove eksproprijacije u opštinama Leposavić i Zubin Potok

Izvor: Danas, 03.Feb.2023, 00:27

Vlada Kosova donela je večeras odluku o eksproprijaciju zemljišta na teritoriji opština Leposavić i Zubin Potok.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.