KREĆE HAOS! Rama i Haradinaj potpisali VAŽNE SPORAZUME: Načinjen PRVI KORAK ka Velikoj Albaniji?! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KREĆE HAOS! Rama i Haradinaj potpisali VAŽNE SPORAZUME: Načinjen PRVI KORAK ka Velikoj Albaniji?! (FOTO)

Predstavnici vlada lažne države Kosovo i Albanije su, nakon zajedničke sednice održane danas u Peći, potpisali devet sporazuma kojima se očekuje dalje unapređenje odnosa.

Potpisani su sporazum o priznanju vozačkih dozvola, o zajedničkoj carinskoj kontroli na graničnom prelazu Morina, kod Vrmice, o javnom dugu i zajedničkoj saradnji sa međunarodnim financijskim organizacijama, o ukidanju rominga, saradnji iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oblasti omladine, o saradnji iz oblasti zdravstva.

Takođe su potpisani i sporazumi o priznanju fitosanitarnih i veterinarskih uverenja, sporazum o stvaranju zajedničke Privredne komore Kosova i Albanije i sporazum iz oblasti priznanja industrijske svojine.

Tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je danas, otvarajući zajedničku sednicu s vladom Albanije, da će potpisivanjem devet sporazuma i protokola predstavnika lažne kosovske i vlade Albanije dovesti do približavanja u budućnosti, sve dok se dve ekonomije ne ujedine.

- Znam da ljudi na Kosovu i Albaniji očekuju više od ove dve vlade i odavde ćemo nastaviti da radimo i bavimo se suočavanjem sa mnogim izazovima - ukazao je tzv. kosovski premijer.

- Danas je Kosovo strana za kontakt sa EU, SSP, koja istovremeno ispunjava sve kriterijume za liberalizaciju viza i očekuje da se naše pravo poštuje od institucija EU - rekao je Haradinaj, a prenose albanski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zajednička sednica Vlada Kosova i Albanije, Rama podržao odluku o taksama

Izvor: VOA, 26.Nov.2018

Vlade Kosova i Albanije održale su u ponedeljak u Peći petu po redu zajedničku sednicu. Potpisano je devet sporazuma, među kojima su i oni koji se odnose na to da Kosovo i Albanija za šest meseci ujedine carine, smanje carinske i ukinu roming tarife. Predstavnici Vlade Kosova i Vlade Albanije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.