KOSOVSKA POLICIJA NEMA ŠTA DA RADI NA SEVERU Vučić zatražio HITNO oslobađanje svih uhapšenih Srba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2022, 01:30

"KOSOVSKA POLICIJA NEMA ŠTA DA RADI NA SEVERU" Vučić zatražio HITNO oslobađanje svih uhapšenih Srba!

Snažna poruka predsednika Srbije otišla je u svet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je rekao da Srbija traži oslobađanje svih uhapšenih Srba i načine da se smire tenzije na severu pokrajine.

Vučić je u intervjuu za britansku agenciju Rojters, koji je dao nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, ponovio da Srbi na Kosovu i Metohiji ne smeju da učestvuju u nasilju nad pripadnicima snaga Kfora i Euleksa.

- Niko, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da učestvuje u napadima na Euleks i Kfor - rekao je Vučić.

Na pitanje da li će Beograd pokušati da nađe način da dođe do deeskalacije situacije na severu KiM, kratko je odgovorio - apsolutno. Agencija navodi da je Vučić optužio vlasti u Prištini i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da podstiču napetosti nebrojanim jednostranim potezima.

- Kad god bi neko pomislio da smo nešto rešili, pojavi se drugi problem - ukazao je Vučić. Predsednik Srbije zatražio je da se oslobode nedavno uhapšeni Srbi na severu KiM jer se, kako je naglasio, "drže pod izmišljenim optužbama" i da se kosovska policija povuče sa severa KiM, u skladu sa Briselskim sporazumom.

- Kosovska policija nema šta da radi na severu...Posebno ljudi naoružani do zuba. To izaziva nelagodnost i strah među srpskim stanovništvom - rekao je Vučić.

Britanska agencija tvrdi da je Vučić odbio da precizira koje je korake Savet za nacionalnu bezbednost usvojio na sednici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.