KOSOVSKA MITROVICA POD OPSADOM Više novinara i policajaca nego demonstranata

Izvor: Blic, 03.Jul.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSOVSKA MITROVICA POD OPSADOM Više novinara i policajaca nego demonstranata

Grupica Albanaca, njih oko 30, protestovala je danas u blizini glavnog mosta na Ibru u južnom delu Kosovske Mitrovice, zbog postavljanja spomenika caru Lazaru u severnom delu grada i izgradnje povratničkog naselja "Sunčana dolina".

Na protestu je bilo više novinara i policajaca nego samih učesnika, koji su se okupili u blizini glavnog ibarskog mosta, a osim jedne zastave Albanije, učesnici protesta nisu nosili nikakve transparente.

Jedan od učesnika protesta rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je "sramota što je spomenik caru Lazaru postavljen na albanskoj zemlji".

Pored postavljanja spomenika caru Lazaru, učesnici protesta su, između ostalog, naveli i problem sa povratnicima albanske nacionalnosti jer, kako su rekli, oko 11 hiljada Albanaca je raseljeno iz severnog dela Kosovske Mitrovice i njima se ne dozvoljava povratak.

Pročitajte još

Učesnici protesta su pomenuli i slobodu kretanja, navodeći da glavni most na Ibru još nije u funkciji, iako je prema ranijim najavama trebalo da bude otvoren u junu.

Protiv protesta ranije se oglasila vladajuća Demokratska partija Kosova, u kojoj smatraju da ne bi trebalo da se protestuje, jer organizatori protesta nisu poznati.

Predsednik ogranka DPK-a u Mitrovici Avni Kastrati rekao je na konferenciji za novinare da je Mitrovica grad sa mnogim problemima i da je potrebno da se građani udruže u takvim slučajevima, prenosi Veriu.info.

Sa obe strane mosta na Ibru bile su prisutne jake snage policije, dok su mere bezbednosti bile pojačane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

K.Mitrovica: Više novinara nego "protivnika cara Lazara"

Izvor: B92, 03.Jul.2016

Kosovska Mitrovica -- Grupica Albanaca, njih oko 30, protestovala je u blizini glavnog mosta na Ibru u južnom delu Kosovske Mitrovice...Oni su protestovali zbog postavljanja spomenika caru Lazaru u severnom delu grada i izgradnje povratničkog naselja "Sunčana dolina"...Na protestu je bilo više novinara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.