KOSOVO NIJE DRŽAVA ZA UJEDINJENE NACIJE Poznati detalji razgovora premijerke Brnabić i generalnog sekretara Antonija Gutereša

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 00:48

"KOSOVO NIJE DRŽAVA ZA UJEDINJENE NACIJE" Poznati detalji razgovora premijerke Brnabić i generalnog sekretara Antonija Gutereša

Premijerka Srbije je sa Guterešom razgovarala i o Agendi o održivom razvoju i globalnoj borbi protiv pandemije kovida-19.

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je večeras da joj je generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guterešu razgovoru u Njujorku rekao da za Svetsku organizaciju Kosovo nije država, zbog čega je taj razgovor bio posebno značajan za našu zemlju.

- Uvek je zadovoljstvo sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom. Međutim, današnji razgovor bio je naročito značajan za našu zemlju. Generalni sekretar je sastanak započeo rečima da za Ujedinjene nacije Kosovo nije država i na tom stavu sam mu se u ime Republike Srbije najsrdačnije zahvalila - napisala je Brnabić na Instagramu.

Brnabić je navela da je u razgovoru istakla činjenicu da je Srbija zemljama u okruženju donirala 230.000 vakcina i više od 1.000.000 doza državama širom sveta.

- Pohvaljeni smo za pokazanu solidarnost i uverana sam da će u budućnosti saradnja Srbije i UN biti dodatno unapređena - napisala je premijerka nakon razgovora sa Guterešom na marginama Generalne skupštine UN.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.