KOHA DITORE: Srpski policajci prelaze u kosovsku policiju

Izvor: BKTV News, 24.Feb.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOHA DITORE: Srpski policajci prelaze u kosovsku policiju

Na sastanku Bograda i Prištine je, tvrde izvori prištinskog lista, Srbija pristala da se odrekne organizacije bezbednosnih struktura koje “ilegalno deluju na severu KiM.
Beograd i Priština su, kako tvrdi prištinski list Koha ditore, postigli tokom dijaloga saglasnost da jedan deo pripadnika MUP-a Srbije koji ilegalno deluju na severu Kosova pređe u komandni lanac kosovske policije.
Pozivajući se na neimenovane izvore, dnevnik navodi da na severu Kosova deluje oko 500 naoružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pripadnika MUP-a Srbije koji su zvanično primljeni u službi u Kraljevu.
- Pripadnici MUP-a Srbije koji ilegalno deluju na severu Kosova će promeniti uniforme, komandni lanac i postaće pripadnici Policije Kosova – tvrdi Koha ditore i navodi da će se to odnositi samo na one koji su građani Kosova, ali ne i za “građane Srbije ili one Kosovare koji su odgovorni za neki zločin”.
Izvori za koje dnevnik navodi da su uključeni u proces dijaloga o Kosovu, kazali su da je postignuta “saglasnost dveju strana da se jedan deo ilegalnih struktura transformiše u organe reda“.
- Na severu se nalazi bezbednosna struktura koja je dobro organizovana i koja se po hijerarhiji kontroliše iz Beograda. Srbija je prihvatila da se odrekne ove organizacije i očekujemo da se na sledećem sastanku (dvojice premijera) iznađe rešenje za njihovo uključivanje u komandni lanac Policije Kosova – rekao je izvor dnevnika.
Prema Koha ditore, na Kosovu su dve bezbednosne struktura koje mogu da se tranformišu, a to su pripadnici MUP-a i pripadnici Civilne zaštite koji su formacija Ministarstva odbrane Srbije.
Izvor: Tanjug
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.