KFOR vraća tablice Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2012, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR vraća tablice Srbima

Komandant Kfora Erhard Drevs priprema uredbu kojom će sa pripadnicima kosovske policije izdati nalog da Srbima vrate oduzeta srpska dokumenta i registarske tablice za vozila, rekla je poslanik Jedinstvene srpske liste u kosovskoj skupštini Rada Trajković.

Trajkovićeva je rekla da komandant Kfora priprema uredbu o vraćanju dokumenta i tablica, a da će Srbi kako je dogovoreno tokom dijaloga u Briselu morati da koriste tablice sa oznakom KS.

Ona je za beogradsku TV >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Prva navela da ne postoji pisana naredba da se dokumenta i tablice oduzimaju i ocenila da unutar zvaničnih institucija policije na Kosovu i Metohiji postoji paralelna albanska komanda i da je međunarodna zajednica identifikovala taj problem.

Trajkovićeva je dodala da se jasno vidi da ministar kosovske policije kao i pravne institucije funkcionišu po etničkom principu. "Isključivo albanski policajci oduzimaju naše tablice i cepaju dokumenta i ne postoji zvanični zahtev za to", rekla je Trajkovićeva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.