KFOR krši mandat na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"KFOR krši mandat na Kosovu"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da KFOR krši svoj mandat time što dozvoljava korišćenje sile na severu Kosova i Metohije.

- Nije neobično što je portparol KFOR lagao, ali jeste zabrinjavajuće što su srpski mediji jedva dočekali da stanu na stranu KFOR i da veruju portparolu KFOR, a ne šefu sopstvene države - rekao je Vulin za Pink povodom situacije u vezi sa izjavom portparola KFOR u kojoj je negirao da ima pomeranja trupa na severu Kosova i Metohije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što je prethodno izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao istinu, ističe Vulin i kaže da se pokret trupa video.

- Pa oni su se pripremali upravo za ovu akciju, mi smo taj pokret videli. Predsednik države i vrhovni komandant je to i rekao, rekao istinu i pokazao istinu. Upravo zbog takvog ponašanja KFOR, svoje odnose sa njima smo sveli na minimum. Jer, ne možete imati normalnu komunikaciju sa nekim ko nikako da sprovede sopstveni mandat. Njihov mandat je da zaštite sve na prostoru Kosova i Metohije, a oni krše svoj mandat time što dozvoljavaju da se koristi sila na severu Kosova i Metohije - naveo je on.

Upitan da odgovori na pitanje šta znače poruke upućene od strane predsednika Vučića ambasadorima Kine i Rusije da više nemamo poverenja u KFOR, Vulin je istakao da to znači da smo sveli naše odnose na minimum, da nemamo više nikakvih zajedničkih aktivnosti, da nemamo neposrednu komunikaciju i zajedničke patrole - sve ono što smo nekada imali.

- Ne možete to imati kada su izgubili svaki kredibilitet. Oni će morati da rade na tome da vrate kredibilitet i kod Srbije, ali i kod Srba na Kosovu i Metohiji - kaže on.

Vulin je uveren da Srbija nikada neće učiniti ništa što će ugroziti Srbe na Kosovu i Metohiji.

- KFOR mora da sprovodi svoj mandat i ovo mu je samo podsećanje i upozorenje - sprovedite sopstveni mandat, zaštitite Srbe na porstoru Kosova i Metohije, jer zato ste i došli, zato je doneta Rezolucija 1244 i zato je uvedena misija KFOR - rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li KFOR stoji iza Tačija i Haradinaja i njihovog osionog ponašanja Vulin kaže da ne može reći da je to KFOR, ali da je očigledno da su to oni koji priznaju kosovsku nezavisnost i koji smatraju da je ovo dobra prilika da nekako zaokruže državnost koju ne mogu da zaokruže.

- Srbija ničim nije izazvala ovakvo ponašanje albanskih vlasti i to ne treba povezivati sa glasanjem u Interpolu, UNESKO, Energetskoj zajednici ili bilo gde drugo. Srbija ničim nije izazvala ovakvo ponašanje - zaključio je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kako Vojska Srbije može da zaštiti Srbe na Kosovu?

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018

Iako je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je srpska vojska spremna da sprovede svako naređenje vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i zaštiti život Srba na Kosovu, danas nije otkrio detalje šta to konkretno znači...Izvor: N1..Borbena i odlučna izjava: Spremni smo da izvršimo naređenje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.