KFOR izašao iz svog mandata suprotno Rezoluciji UN, radi kriminalnih interesa svojih vlada (FOTO)

Izvor: KMnovine.com, 08.Jun.2023, 19:19

KFOR izašao iz svog mandata suprotno Rezoluciji UN, radi kriminalnih interesa svojih vlada (FOTO)

KFOR izašao iz svog mandata suprotno Rezoluciji UN, radi kriminalnih interesa svojih vlada (FOTO) Već više od nedelju dana kako je KFOR ogradio bodljikavom žicom i postavio naoružanu stražu u širem krugu oko zgrade opštine Zvečan.


   
Vojnici KFOR-a u Zvečanu / Foto: Ivan Maksimović, KM novine    

Tekst i foto: Ivan Maksimović





Na ovaj način KFOR >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << sprečava Srbe da izraze svoje demokratsko pravo i da negoduju protiv (za sada tek) pravnog nasilja nametanjem nelegitimne i ilegalne vlasti kosovskih separatista koja nema legitimitet čak ni po sopstvenom "zakonu" i "pravu". Takođe, dodatni razlog ovom protestu je i činjenica da tamo gde su vlast prezeli kosovski Albanci, tamo više nema Srba ali su uništene, zapaljene ili uzurpirane i srpske kuće, stanovi, imanja, crkve pa čak i groblja!


   
Ne baš prijateljski pogledi ispod šlemova i maski  / Foto: Ivan Maksimović, KM novine    



Da podsetim, Albanci sa Kosova i Metohije suprotno Međunarodnom pravu a na nagovor i uz pritisak američke vlade, februara 2008. ilegalno proglasili "nezavisnost" na tlu Kosova i Metohije.

Istovremeno, taj prostor sva validna međunarodna politička i pravna tela, uključujući i Ujedinjene nacije, prepoznaju kao južnu srpsku pokrajinu.



   
Trenutak predaha ali sveprisutna opreznost i spremnost da se spreči svaki vid protesta  / Foto: Ivan Maksimović, KM novine    



Tako je KFOR, kao podorganizacija NATO alijanse, izašao iz svog mandata koji mu pruža Rezolucija UN 1244 i protivpravno stao na stranu i uz kosovske Albanace dok oni krše Međunarodno pravo oslanjajući se u tome na podršku Amerike i NATO pakta koji u ovom imaju svoje strateške, invazivne ciljeve o daljoj ekspanziji svog uticaja prema Rusiji i Aziji ali i eksploataciji ovog prostora koji je u svetskom i evropskom vrhu po zalihama uglja, rude i pijaće vode.



   
KFOR je "neprimetan" sve dok su poslušni i mirni oni koje je došao da kontroliše i potčini interesima svoje zemlje  / Foto: Ivan Maksimović, KM novine    


Znajući sve ovo, za očekivati je da će Zapad još jednom žrtvovati svoje ideale li i hiljade srpskih sudbina i uništiti živote, zarad sopstvene koristi.


Bilo bi to po prvi put... ako bi smo se lagali.




   
U širem krugu oko zgrade opštine Zvečan, KFOR je postavio svoje straže unoseći nemir i zebnju među stanovnike ovog kraja / Foto: Ivan Maksimović, KM novine    




* * *






Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.



 


Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



Autor: Ivan Maksimović   l     Kontakt



Odmah po završetku studija počinje da radi kao novinar, što postaje njegovo osnovno zanimanje, pa tako njegove fotografije i tekstovi bivaju objavljivani u svim vodećim srpskim medijima.

Po napadu Šiptara na sever KiM i podizanju barikada, ponovo se samostalno aktivira pokrivajući one teme koje su mediji predstavljali lažno ili ih skrivali. Postaje jedini novinar na Kosovu i Metohiji koji otvoreno kritikuje državnu vlast i njenu veleizdaju počinjenu Briselskim sporazumom.


Rođen je i živi na Kosovu i Metohiji.









Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.