KFOR ZASAD NEĆE SILOM NA BARIKADE

Izvor: Kurir, 15.Okt.2011, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR ZASAD NEĆE SILOM NA BARIKADE

BEOGRAD - Kfor nema operativni plan za nasilno uklanjanje barikada na severu Kosova, ali to ne znači da neće upotrebiti silu, jer zadržava to pravo, izjavio je potpukovnik Ralf Adamec, portparol glavne komande Kfora u Prištini.

On je naglasio da nisu tačne informacije kojima raspolaže srpska strana o postojanju operativnog plana, a samim tim i nasilnog uklanjanja barikada.

"Ukoliko Kfor proceni da nema sigurnog i mirnog okruženja i da ne postoji sloboda kretanja, zadržavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pravo da silom uklonimo barikade. Za sada nećemo upotrebiti silu", kazao je Adamec za Politiku.

Na pitanje da li upotreba sile znači rušenje barikada teškom mehanizacijom Kfora, ali i napad na Srbe koji odgovaraju da će svojim telima braniti barikade koje su odgovor na nasilno pripajanje severa Kosova institucijama sistema u Prištini, Adamec nije dao precizan odgovor.

"Zasad nećemo upotrebljavati silu", ponovio je on kratko.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.