KFOR TRAŽI SASTANAK SA SRBIMA SA SEVERA

Izvor: Kurir, 21.Sep.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR TRAŽI SASTANAK SA SRBIMA SA SEVERA

PRIŠTINA - Zvaničnici Kfora žele da se sastanu sa predsednicima opština sa severa Kosova, ali taj sastanak još nije zakazan, izjavio je danas portparol Kfora Ralf Adamec (Ralph Adametz).

Adamec u izjavi za agenciju Beta nije mogao da precizira kada će sastanak biti održan.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanić rekao je da bi, prema saznanjima koja ima, sastanak predsednika opština sa severa Kosova i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zvaničnika Kfora trebalo da se održi sutra.

Prema rečima ministra, komandant severnog sektora Kfora i utorak je razgovarao sa predsednicima opština i tada je ocenjeno da je potreban novi sastanak kako bi se situacija na severu Pokrajine rešila.

Predstavnici Euleksa i Carine Kosova došli su na prelaze na severu Kosova 16. septembra, dok lokalni Srbi i Beograd smatraju da je neprihvatljivo prisustvo kosovskih službenika. U znak protesta zbog odluke Euleksa Srbi su blokirali sve važnije puteve na severu, kao i oba prelaza u tom delu Kosova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.