KFOR: Sve neophodne mere za bezbednu posetu Vučića

Izvor: B92, 08.Sep.2018, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR: Sve neophodne mere za bezbednu posetu Vučića

Priština -- Glavni portparol KFOR Vinćenco Grasov izjavio je da će KFOR preduzeti sve neophodne mere da se omogući bezbedna poseta srpskog Aleksandra Vučića Kosovu.

Grasov je u izjavi za "Danas" kazao da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i stabilna i da nema nikakvih znakova potencijalnih tenzija.

On je upitan da prokomentariše odluku predsednika Srbije Vučića da zvanični Beograd prekine svu komunikaciju sa Kosovskom policijom, KFOR-om, EULEKS-om i ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodnim organizacijama na Kosovu, rekao da ne komentariše politička pitanja ali da je "KFOR u svakom slučaju uvek imao odličnu saradnju i partnerstvo sa srpskim oružanim snagama, kako bi garantovao stabilnost u ovom regionu, i, naročito, duž administrativne linije".

KFOR ostaje spreman da pruži bezbedno okruženje za sve građane Kosova, u skladu sa svojim mandatom.

KFOR će preduzeti sve neophodne mere da se omogući bezbedna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i EULEKS", poručio je Grasov.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.