KAKO BI SE PRIŠTINSKA STRANA URAZUMILA... Vučić razgovarao sa Makronom - predočene posledice opasnog razvoja situacije na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 13:13

"KAKO BI SE PRIŠTINSKA STRANA URAZUMILA..." Vučić razgovarao sa Makronom - predočene posledice opasnog razvoja situacije na KiM

Važan razgovor dvojice lidera.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

- Kao i uvek, otvoren i ozbiljan razgovor sa predsednikom @emmanuelmacron, kojem sam predočio posledice opasnog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji. Sada već neskriveno nasilje upereno protiv Srba na KiM, sve očiglednije udaljava svaku mogućnost civilizovanog razgovora i pristupa rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otvorenih pitanja. Naglasio sam da Srbija ostaje privržena dijalogu i očuvanju mira, iako je srpska zajednica na Kosovu i Metohiji jedina etnička grupa u Evropi koja je izložena konstantnom nasilju. Zamolio sam predsednika Makrona da uloži dodatni napor kako bi se prištinska strana urazumila i što pre vratila u okvire konkretnih razgovora, kao i da prestane da obesmišljava sve napore usmerene na deeskalaciju situacije. Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da sasluša Beograd, kao i na odlučnosti da se dodatno angažuje kako bi se razrešila izuzetno složena i nadasve opasna situacija na KiM.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.