Jovanović za prestanak mrcvarenja u odnosima s Kosovom

Izvor: Glas javnosti, 21.Jan.2012, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović za prestanak mrcvarenja u odnosima s Kosovom

BEOGRAD - Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izrazio je uverenje da će na predstojećim izborima podršku dobiti opcija promene politike i "prestanka mrcvarenja" u odnosima s Kosovom.

"Dosadašnji kreatori državne politike nemaju u ovom momentu snage da takvu politiku vode, ali verujemo da će pronaći potencijal da nas u sledećoj vladi bar prate u novom pristupu kosovskom problemu i evroatlantskoj budućnosti Srbije", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom.

Predsednik LDP razgovarao je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom o najboljim rešenjima za problem Kosova, budućoj poziciji Srbije u regionu i reformama koje bi omogućile pravi nastavak evropskih integracija zemlje.

Jovanović je ocenio da društvu trebaju nove ideje i politička hrabrost i odgovornost, a ne "večiti izgovori i mučenje u beskrajnim rundama briselskih tehničkih pregovora ili slepo vezivanje za gubitničku Rezoluciju 1244", koju je nazvao "poslednjim ostatkom Miloševićeve kapitulacije".

On je dodao da LDP ne podržava najavljeni referendum na severu Kosova jer je to, kako je ocenio, nastavak opasne i uzaludne politike kontinuiranog sukobljavanja.

"Referendum dovodi Srbe u opasan položaj i provocira trajno zaustavljanje evropskih integracija Srbije. Politika se ne može voditi Miloševićevskom taktikom zatezanja konopca do tačke pucanja i pokazivanja nemoći na referendumima", naveo je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.