Jovanović: Nezavisnost Kosova je svršena stvar

Izvor: Blic, 29.Sep.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Nezavisnost Kosova je svršena stvar

Lider Liberalno deokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je za prištinski Zeri da je "država Kosovo nepovratan proces koji nastavljaju da ignorišu samo neodgovorni političari".

Jovanović je u intervjuu prištinskom dnevniku rekao da bi bilo dobro da Kosovo bude što pre primljeno u Ujedinjene nacije i Ervopsku uniju, što bi, kako smatra, doprinelo da se stari sukobi sa Srbijom pretvore u odnose uzajamnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poštovanja "sa nadom u prijateljstvo".

Predstavljajući ga kao najsavremenijeg srpskog političara, Jovanović je za Zeri rekao da proglašavanje pobedom osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) znači "destruktivnu politiku Beograda koji gubitke vrednuje kao pobede".

Jovanović je, navodi Zeri, priznao da je "Srbija počinila strahovite zločine na Kosovu", te pozvao kosovske Srbe da sami brane svoje interese i da ne dozvole da "Begrad manipuliše njima".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.