Jovanović: Dogovor o pečatu obavezuje Srbiju na zaokret

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Dogovor o pečatu obavezuje Srbiju na zaokret

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokrtatske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je da dogovor sa Prištinom u Briselu o carinskom pečatu obavezuje vlasti u Srbiji na zaokret i predstavlja tačku na propalu kosovsku politiku koja se u kontinuitetu vodila u Srbiji.

Jovanović je naveo da LDP ne smatra da je Kosovo prepreka za EU i modernizaciju društva, već kao na problem nastao kao posledica "propale, licemerne i prevarantske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << politike koju su vodile vlasti u Srbiji". "Od Vlade Srbije i predsednika Borisa Tadića očekujemo jasne političke stavove. Predsednik države dužan je građanima ne konstatacije, ne recikliranu politiku nego je obavezan da ponudi više od fraza kojih je prepuna njegova politika i nastupi", kazao je Jovanović. Lider LDP je naglasioo da je potrebno reći istinu građanima Srbije. Kosovo, naveo je Jovanović, ne treba da doživi sudbinu Knina. "Nisu nam potrebne krajine na severu Kosova", kazao je Jovanović i naveo da treba raspustiti paralelne institucije na severu Kosova. Lider LDP je ocenio da je veoma važno napraviti politiku zaokreta u trenutku kada Srbija ulazi u izbornu kampanju.

Jovanović je kazao da LDP želi da bude deo buduće Vlade Srbije u nastavljanju reformskog procesa, ali da ta stranka nikada neće pristati bude talac "kosovsko-evropske politike". Upitan o odnosu LDP sa drugim strankama i mogućnostima saradnje, Jovanović je rekao da se LDP nije udaljio od Tadića i Demokratske stranke nego da je "Tadić jedan dan Vojislav Koštunica, drugi dan je Tadić pre Angele Merkel, a trećeg dana pokušava da bude nešto novo".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.