Još se razgovara o PDV i carinama

Izvor: Glas javnosti, 11.Jan.2013, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se razgovara o PDV i carinama

BRISEL - Radne grupe Beograda i Prištine danas su u Briselu nastavile stručne, tehničke pregovore o tome šta će se naplaćivati na zajedničkim prelazima između Srbije i Kosova i kome će ići prihodi od carina i poreza na dodatu vrednost.

Kako su preneli izvori Evropske komisije, zasad nema rezultata u ovim razgovorima, u kojima stručnjaci Beograda i Prištine razmatraju u kojoj meri je primenjen dogovor o zajedničkom upravljanju prelazima na Kosovu.

Dve strane bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da nađu rešenje i za pitanje carina i drugih dažbina, "na temelju dogovora premijera Dačića i Tačija u decembru", kako su predočili zvaničnici u Evropskoj komisiji. To je, kako je rečeno, priprema za dijalog dvojice premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija, kao i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton 17. januara u Briselu. Posle prvog dana pregovora u Briselu predstavnici srpske i kosovske delegacije nisu davali izjave za medije.

Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton, rekla je da zasad nema naznaka da li bi danas ili kasnije radne grupe Beograda i Prištine mogle završiti rad.

Delegaciju Beograda predvode zvaničnici srpske vlade Dejan Pavićević i Aleksandar Vulin, a u njenom sastavu je i gradonačelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić, koji je i zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Na čelu radne grupe Prištine je potpredsednica vlade Edita Tahiri.

Srbi sa severa Kosova protestovali su zbog toga što su ih kosovske vlasti i Euleks primoravali da plaćaju dažbine i za robu koja ostaje na severu Kosova.

Oni su se pozivali na to da im je Vlada Srbije jamčila da po dogovorima iz Brisela za takvu vrstu robe neće morati da plaćaju dažbine vlastima u Prištini.

Premijer Ivica Dačić je uoči sastanka radnih grupa u Briselu rekao da će se te grupe u nastavku dijaloga baviti pitanjem "kakve će se dažbine plaćati, da li će se plaćati i kome će ići prihod kada je reč o administrativnim prelazima".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

BRISEL: Teško pregovori Beograda i Prištine

Izvor: Kurir, 11.Jan.2013

Stručni timovi vlade Srbije i vlasti u Prištini već dva dana nastoje da usaglase stanovišta o tome šta će se naplaćivati na zajedničkim prelazima između Srbije i Kosova, i kome će ići prihodi od carine i poreza na dodatu vrednost..BRISEL - Radne grupe vlada u Beogradu i Prištini su u Briselu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.