Još jedan svedok ne povezuje Ivanovića sa optužbom

Izvor: Mondo, 07.Maj.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan svedok ne povezuje Ivanovića sa optužbom

Na suđenju lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i četvorici Srba, u Kosovskoj Mitrovici, šesti svedok tužilaštva, Besa Sokolji iz Prištine, osumnjičene nije povezala sa krivičnim delima iz februara 2000. za koja se terete.

Foto: Beta/Saša Đorđević

Sokolji (62) trgovac iz Mitrovice, koja sada živi u Prištini, pred sudskim većem ispričala je šta se 3. februara, u kasnim večernjim satima, dešavalo u zgradi u kojoj je živela sa porodicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u ulici Kralja Petra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ona je između ostalog rekla da je čula galamu u zgradi i na ulici, da se pucalo u ulazu ali da ništa nije videla, jer je bila uznemirena, da su vrata od stana bila zaključana i da nije smela da se približava prozoru.

Rekla je da je 4. februara između 10 i 11 sati na njihova vrata došao jedan Srbin, rekao joj da je njen dever Muharem ubijen i pozvao ih da pođu u stan koji se nalazio u blizini tehničke škole.

Na pitanje tužioca da li poznaje optužene svedokinja je rekla da poznaje Olivera Ivanovića, da ga toga dana nije videla, ali da su se sreli neposredno po izbijanju ratnih sukoba i da je on tada bio u policijskoj uniformi. Dragoljuba Delibašića, Nebojišu i Iliju Vujačića i Aleksandra Lazovića nije poznavala.

Ni za ovu svedokinju advokati odbrane nisu imali pitanja. Suđenje je nastavljeno ispitivanjem Rahima Nimanija. Sudsko veće odlučilo je da svoj iskaz putrm video linka iz Švedske daju Vjoca, Šemsedin i Agron Ajeti koji će svedočiti 11, 12. 13. i 20. maja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.