Izvor: Luftika.rs, 19.Jun.2023, 10:55

Još jedan Srbin uhapšen na KiM, Telekom tvrdi da je njihov radnik otet

Policija Kosova je saopštila da je jutros u Leposaviću uhapšen U.V. osumnjičen za umešanost u napad na novinare 16. juna.
„Sve dalje radnje biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima. Kosovska policija nastaviće da održava red i javnu bezbednost, za vladavinu prava i izvođenje pred pravosudne organe osumnjičenih lica koja krše red i zakon“, navodi se u saopštenju, prenosi 021.
Nekoliko novinara povređeno je u petak u Leposaviću dok su izveštavali >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << o protestu koji se tamo održava, navodi se u saopštenju i dodaje da su najmanje trojica osumnjičenih uhapšeni.
Do sada je najmanje 30 predstavnika medija bilo meta napada kriminalaca tokom izveštavanja o događajima na severu Kosova, piše u saopštenju policije.
Kancelarija: Srbina iz Leposavića uhapsili pripadnici Kosovske policije u civilu Srbina U.V. iz Leposavića uhapsili su jutros pripadnici Kosovske policije u civilu, dok je išao na posao, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.
„Nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv“, navodi se u saopštenju i dodaje da je jedno od vozila koje je koristila policija imalo KM tablice.
Kancelarija je ocenila da je to „nastavak torture“ premijera Kosova Aljbina Kurtija koji „koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom“.
Telekom je saopštio da je otet njihov radnik.
Kako je navedeno, momak od 28 godina, koji je zaposlen u ćerki firmi Telekoma Srbija na Kosovu, mts doo, otet je jutros oko 7.30 u blizini Leposavića dok je putovao na posao.
Prema do sada dostupnim informacijama, on je krenuo na posao iz svoje kuće u blizini Leposavića, ali tamo nije stigao „jer su ga nepoznati ljudi presreli i oteli autom folksvagen bele boje bez vidljivih oznaka“.
„Za sada nije poznato gde je Uroš Vukašinović odveden i ko ga je oteo, ali izražavamo bojazan da je u pitanju još jedan atak na Srbe“, naveo je Telekom i dodao da će preduzeti sve pravne aktivnosti kako bi zaštitio svog zaposlenog.
Za danas je zakazana protestna šetnja Srba sa severa Kosova i Metohije.
Okupljanje je u 13 sati u Kosovskoj Mitrovici. Zabrana za prolaz robe iz centralne Srbije i dalje važi, pa je nesmanjena i kolona teretnjaka na administrativnim punktovima.
Bruka i sramota: Uništen mural Novaka Đokovića u Orahovcu zbog njegove izjave o KiM

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bol i ponos: Ispovesti napadnutih novinara na severu Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2023

Dok je bežala od kamenica, šok bombi i fizičkih nasrtaja pojedinaca na protestu u Leposaviću na severu Kosova, Venera (Xhoxhaj) Đođaj nije mogla jasno da razmišlja.  Taj petak, 16. jun, za nju je počeo neobično. Đođaj i ostali članovi ekipe Radio-televizije Kosova (RTK), od jutarnjih sati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.