Još dva pripadnika takozvane Kosovske policije napustila tu separatističku službu

Izvor: KMnovine.com, 19.Avg.2023, 08:32

Još dva pripadnika takozvane "Kosovske policije" napustila tu separatističku službu

Još dva pripadnika takozvane "Kosovske policije" napustila tu separatističku službu Još dvojica Srbina napustila su takozvanu "kosovsku policiju" na severu KiM, pošto su prethodno sedmorica policajaca srpske nacionalnosti dali otkaze.



Još dva policajca srpske nacionalnosti na severu Kosova i Metohije dali su otkaze, i to, kako su obrazložili, zbog izjave separatističkog premijera Aljbina Kurtija, koji je rekao da je kosovska policija naslednica >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << terorističke takozvane “Oslobodilačke vojske Kosova“ (UQK).
Do sada je ukupno devetoro policajaca srpske nacionalnosti koji su u poslednjih nekoliko dana podneli ostavke, nakon što su nedavno raspoređeni na severu Kosova i Metohije, po završenoj višemesečnoj obuci.

Pored ostavke još dvojice policajaca, albanska redakcija Indeksonlajn ekskluzivno prenosi da se očekuje da će svi srpski policajci na severu pokrajine sledeće nedelje podneti ostavke.

Na ostavke srpskih policajaca danas je reagovala takozvana "predsednica" kosovskih separatista Vjosa Osmani, tvrdeći da je "to direktna posledica stalnih pretnji i zastrašivanja iz Srbije".

I lažni, to jest nelegalni ambasadori zapadnih zemalja u Prištini rekli su da su zabrinuti zbog ovih odluka, rekavši da je od vitalnog značaja da takozvana "kosovska policija" predstavlja "zajednice" u kojima obavlja svoje dužnosti.

Od 74 policajca van nealbanske zajednice, koji su krajem jula počeli da rade u separatističkom sistemu na severu južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, 46 su bila srpske nacionalnosti.





 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen - Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.