Jevtić i Štrahe: Probleme na KiM rešavati dijalogom

Izvor: RTS, 13.Nov.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić i Štrahe: Probleme na KiM rešavati dijalogom

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić i vicekancelar Austrije Hajnc Kristijan Štrahe na sastanku u Beču ocenili su da sve probleme koji opterećuju srpski i albanski narod treba rešavati isključivo dijalogom.
Jevtić je, kako se navodi u saopštenju, zatražio podršku Austrije u rešavanju tih problema i istakao da je veoma važno da se postignuti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dogovori u Briselu implementiraju kako je dogovoreno.

Kaže da i jedna i druga strana moraju biti spremne da, zarad mira i stabilnosti, moraju biti spremne da kroz dijalog nešto dobiju, a nešto izgube, navodeći da nije kompromis kada je samo jedna strana zadovoljna.
"Dijalog nema alternativu, ali dijalog koji podrazumeva poštovanje i implementaciju dogovora, a ne dijalog samo forme radi. Suština je važnija od forme. Za mene je život važniji od politike i to je pristup za koji se ja zalažem, praktična primena politike u službi građana", naveo je Jevtić.
Napomenuo je da je od vitalnog značaja za srpski narod na Kosovu formiranje Zajednice srpskih opštine i rekao da je ovo tema o kojoj treba govoriti na svakom mestu.
Vicekancelar Austrije Hajnc Kristijan Štrahe je rekao još i da će Austrija kao predsedavajuća Evropskom unijom nastaviti sa insistiranjem da se dijalog nastavi jer je to kako je i on ponovi "jedini način da se problemi rešavaju."
Jevtić je pozvao Štrahea da poseti Kosovo kako bi još bolje razumeo i upoznao se sa životom i problemima običnih ljudi, kaže se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.