Jevtić i Delavi zabrinuti zbog bezbednosne situacije na KiM

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić i Delavi zabrinuti zbog bezbednosne situacije na KiM

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i američki ambasador na Kosovu Greg Delavi izrazili su na sastanku u Kosovu Polju zabrinutost zbog bezbednosne situacije na Kosovu.
Dalibor Jevtić i Greg Delavi razgovarali su o političkoj situaciji, povratku i pravima nevećinskih naroda na Kosovu, sa posebnim osvrtom na bezbednosnu situaciju, koju je Jevtić ocenio kao veoma zabrinjavajuću posle napada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Goraždevcu.

Delavi je takođe izrazio zabrinutost kada je reč o bezbednosnoj situaciji, saopšteno je iz Ministarstva za povratak i zajednice.
Jevtić je zahvalio ambasadoru Delaviju na saradnji između Ministarstva za zajednice i povratak i Ambasade SAD i podršci koja je, kako je ocenio, uvek bila značajna i na visokom nivou.
Jevtić je zahvalio i na podršci koju USAID pruža kada je u pitanju proces povratka.
Tokom današnjeg sastanka, takođe, bilo je reči i o položaju Roma, Aškalija i Egipćana, kao i projektu povratka Roma iz Crne Gore i Makedonije.
Ambasador Delavi je istakao da će Ambasada SAD na Kosovu i u budućnosti nastaviti da pruža podršku procesu povratka, koji je veoma važan za sve.
Ambasador SAD na Kosovu je pozdravio uspešnost na projektu povratka Roma i što je sve proteklo kako je i planirano.
Dvojica zvaničnika su na kraju sastanka konstatovali da će i u budućnosti raditi na aktivnostima koje će biti u interesu svih zajednica na Kosovu, navodi se u saopštenju Ministarstva za povratak i zajednice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.