Jevtić: Srbi na KiM nisu i neće biti zaboravljeni

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić: Srbi na KiM nisu i neće biti zaboravljeni

Predstavnik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je danas da se naredne godine očekuje implementacija svih projekata u okviru pomoći koju država pruža Kosovu i Metohiji Predstavnik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je danas da se naredne godine očekuje implementacija svih projekata u okviru pomoći koju država pruža Kosovu i Metohiji, dodajući da se konstatnim pomaganjem šalje poruka tamošnjim Srbima da nisu i neće biti zaborvljeni."Pomoć države Srbije je konstantna >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i pojačava se", kazao je Jevtić za Radio-televiziju Srbije uoči sastanka Vlade Srbije, predstavnika Srba sa Kosova i Metohije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će u podne biti održan u Palati Srbija u Beogradu.Govoreći o projektu Sunčana dolina, Jevtić je kazao da će to omogućiti povratak Srba u delove Kosova i Metohije gde je to moguće.PROČITAJTE JOŠ: DRŽAVA SPREMA POMOĆ: 4,5 milijardi za preporod Srba na KiM On je kazao da Srbi neće odustati od povrataka i dodao da će njihov opstanak biti moguć zahvaljujući otvaranju novih radnih mesta."Očekuje se otvaranje radnih mesta. Jedan kineski investitor je zainteresovan da otvori fabriku akumulatora na severu Kosova i Metohije. I neki drugi su zainteresovani", kazao je Jevtić, koji je ministar u ostavci u Vladi Kosova za zajednice i povratak.Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Jevtić je rekao da nema rešenja kosovskog pitanja bez Srbije."Kompromisno rešenje bez Srba nije moguće. Jedno su želje pojedinaca, a drugo su mogućnosti. Jasno je šta Albanci žele, ali politički je puno jača pozicija Srbije", poručio je Jevtić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Jevtić: Ne odustajemo od povratka Srba na KiM

Izvor: Danas, 30.Okt.2018

Očekujemo da tokom naredne godine počne sprovođenje projekata u okviru pomoći koju država pruža Kosovu i Metohiji, izjavio je funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić, i dodao da se konstatnim pomaganjem šalje poruka tamošnjim Srbima da nisu i neće biti zaborvljeni. Članak Jevtić: Ne odustajemo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.