Jeremićev tim: Zašto se od 1. marta ćuti o uredbi Prištine

Izvor: B92, 17.Mar.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremićev tim: Zašto se od 1. marta ćuti o uredbi Prištine

Beograd -- Portparol izbornog tima Vuka Jeremića, Nikola Jovanović, rekao je novinarima da je kosovska vlada još 1. marta donela uredbu o imovini.

U našoj javnosti ta informacija se prvi put prokomentarisana u Beogradu tek 15. marta.

Jovanović je pitao zašto je srpski premijer Aleksandar Vučić od 1. do 15. marta ćutao o uredbi kojom se otima celokupna imovina Srbije i prepisuje Kosovu.

"Premijer je dao na tu uredbu prećutnu saglasnost i hteo da posetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Angeli Merkel predstavi kao veliki spoljnopolitički uspeh i njegovu borbu za interese Srbije, dok je ta poseta bila nagrada za njegovu podršku Kosovu", tvrdi Jovanović.

Otimanje srpske imovine na KiM je nastavak politike aktuelne vlasti kojom se nacionalni resursi na Kosovu i u užoj Srbiji prepuštaju "stranom faktoru za prećutnu podršku".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.