Jeremić: Vreme radi protiv Srbije, samo građani na referendumu mogu Vučiću da vežu ruke

Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 18:32

Jeremić: Vreme radi protiv Srbije, samo građani na referendumu mogu Vučiću da vežu ruke

 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da "vreme radi protiv Srbije" jer je ostalo još nekoliko meseci da predsednik Aleksandar Vučić bude sprečen da u potpunosti sprovede u delo "veleizdaju na koju se obavezao" usmenim prihvatanjem evropskog plana za Kosovo i Metohiju, a da samo građani na referendumu o odbacivanju tog sporazuma mogu da ga zaustave i "vežu mu ruke"."Narod je glavni nosilac suvereniteta i ako narod na referendumu kaže 'ne', onda pada u vodu to što je Vučić dogovorio. Odbacivanje 'francusko-nemačkog' sporazuma na referendumu je moguće i dostižno, jer je 80 odsto građana protiv tog plana i može sprečiti ucenjenog Vučića da učini ono što nije učinio niko u srpskoj istoriji – da nepovratno preda Kosovo i Metohiju", rekao je Jeremić za kanal "Slavija info".On je istakao da je Srbija u "opasnoj situaciji", jer su dogovorom u Ohridu za sprovođenje sporazuma precizno određeni rokovi od nekoliko meseci, i da će biti počinjena "nepopravljiva šteta po nacionalne interese Srbije" ako Vučiću ne budu "vezane ruke" odbacivanjem sporazuma na referendumu.Rekao je da mnogi tvrde da je sve gotovo, jer je Vučić usmeno prihvatio sporazum, a to po Bečkoj konvenciji znači i da se država na njega obavezala."Nije tačno da ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vuk Jeremić: Počela primena „francusko-nemačkog“ sporazuma, već prva posledica bi mogla basnoslovno da košta Srbiju

Izvor: Danas, 07.Apr.2023, 15:47

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je juče počela primena „francusko-nemačkog“ plana za Kosovo i Metohiju potpisivanjem Deklaracije o prinudno i prisilno nestalim licima tokom rata 1999. godine, što bi Srbiju moglo da košta stotine miliona, ako ne i milijarde evra u budućnosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.