Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Srbima na Kosovu život postao nepodnošljiv

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je život Srba na Kosovu i Metohiji "postao nepodnošljiv", jer trpe političke i fizičke pritiske i pretnje" prvenstveno od nosilaca lokalnih srpskih vlasti predvođenih Srpskom listom, ali i zbog "gaženja ljudskog dostojanstva i egzistencijalnih problema".

Jeremić je u intervjuu listu Danas naveo da su mu to preneli građani sa kojima je razgovarao tokom nedavne posete Kosovskom Pomoravlju i manastiru Visoki Dečani. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Ceo život je suspendovan u očekivanju raspleta situacije oko statusnih pregovora, a u međuvremenu cvetaju kriminal i korupcija kao nikada do sada. Najsnažniji utisak koji sa sobom nosim je da među građanima vlada ogromna zabrinutost, pogotovo među onima koji žive južno od Ibra. Oni sa velikom zebnjom prate događaje i strepe od posledica koje bi po njihov život imalo takozvano 'razgraničenje'", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je najvažniji razlog posete bio da od ljudi koji žive na Kosovu iz prve ruke čuje sa kojim se problemima suočavaju i šta su im glavni strahovi.

"Važan razlog posete bio je i jačanje stranačke infrastrukture. Narodna stranka je do sada formirala četiri opštinska odbora na Kosovu i Metohiji, a ovog leta biće osnovana još dva, kao i pokrajinski odbor. Bez funkcionalne stranačke infrastrukture neće biti moguće odupreti se ovoj vlasti ni na jednom delu teritorije Srbije, a pogotovo na Kosovu i Metohiji", rekao je Jeremić.

Upitan da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači učestvovati na predstojećem skupu u Parizu, Jeremić je odgovorio da nema pouzdane informacije o tome, ali da nije optimista kada je reč o tom sastanku.

"Mislim da i Vučić i Tači pokušavaju da minimizuju angažovanje evropskih aktera u kosovskom procesu jer kod njih nema toliko razumevanja za 'razgraničenje', odnosno podelu. Njih dvojica se u ovom trenutku mnogo više nadaju podršci sa nekog drugog mesta", rekao je Jeremić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jeremić: Srbima na Kosovu i Metohiji život postao nepodnošljiv

Izvor: Beta, 18.Jun.2019

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je život Srba na Kosovu i Metohiji "postao nepodnošljiv", jer trpe političke i fizičke pritiske i pretnje" prvenstveno od nosilaca lokalnih srpskih vlasti predvodjenih Srpskom listom, ali i zbog "gaženja ljudskog dostojanstva i egzistencijalnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.