Jeremić: Režirana farsa o propasti pregovora

Izvor: RTS, 08.Mar.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Režirana farsa o propasti pregovora

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su najave o sukobima na Kosovu "neodgovorna, besprizorna i režirana farsa" i da ništa nije dalje od stvarnosti od tvrdnje da su pregovori propali, a da je istina da su Beograd i Priština na korak od dogovora po kojem bi se Srbija trajno i nepovratno odrekla Kosova.
"Rezolucija takozvane skupštine u Prištini ima za zadatak samo da pojača dramu, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi se stekao utisak neke pobede posle dogovorene podele Kosova i Metohije po kojoj bi više od 90 odsto teritorije pripalo Albancima, a ostatak Srbiji, s tim da i delovi opština Preševo, Bujanovac i Medveđa takođe postanu deo tog novog Kosova", rekao je Jeremić u Čačku, saopštila je Narodna stranka.
Jeremić je dodao da bi vlast u Srbiji potom prikazala pobedu u kojoj je najveći dobitak izbegavanje rata i sukoba i da apsolutno nema nikakve pretnje ratom, osim od "grupe kriminalaca i ratnih zločinaca na čijem su čelu Aleksandar Vučić, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj".
Prema njegovim rečima, krajnje je neodgovorno što se građani dovode u "stanje straha i konfuzije i ludila". Jeremić je istakao da, na osnovu razgovora koje je imao u SAD sa američkim zvaničnicima, ali i na osnovu sastanaka sa drugim međunarodnim sagovornicima, nema nikakve sumnje da je na stolu je plan o takozvanom razgraničenju.
"Ostalo je još samo nekoliko meseci do roka koji je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić obećao da će ispuniti glavno obećanje koje ga je dovelo na vlast 2012. godine - formalno otpisivanje suverenosti Srbije nad teritorijom Kosova u međunarodno pravnom formalno obavezujućem smislu i omogućavanje Prištini da postane član UN", rekao je Jeremić.
U Čačku je danas osnovano povereništvo Narodne stranke, na Čijem će čelu biti lekar Aleksandar Radojević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.