Jeremić pozvao DS i opoziciju da podrže Vladu o Kosovu

Izvor: Blic, 06.Nov.2012, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić pozvao DS i opoziciju da podrže Vladu o Kosovu

Predsedavajući Generalnoj skupštini UN i poslanik Demokratske stranke (DS) Vuk Jeremić pozvao je danas opoziciju i svoju DS da podrže Vladu Srbije u kosovskoj politici, jer tako važno pitanje ne sme biti partijsko i o njemu mora postojati jedinstvo.

- Pitanju Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije ne bi smelo da bude partijsko pitanje i o tome je potrebno jedinstvo. Apelujem na opoziciju i moju stranku da podrže politiku Vlade o Kosovu jer po tako važnom pitanju opozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mora da prati vladu, koja ima većinu, a podrška opozicija bila bi korisna - rekao je Jeremić Radioteleviziji Srbije.

Jeremić, koji u Srbiji boravi nekoliko dana, naveo je da je danas razgovarao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i da će razgovarati i sa drugim najvišim državnim zvaničnicima.

Jeremić je ocenio da se politika SAD prema Srbiji neće menjati bez obzira da li će na izborima pobediti republikanac Mit Romni ili demokrata Barak Obama.

- Nema velike razlike za građane Srbije u tome ko će biti predsednik SAD. Nema potrebe za veliko udubljivanje u Srbiji večceras o tome ko će biti izabran za predsednika SAD - rekao je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Upitan da li na Balkanu postoje miljenici velikih sila, Jeremić je odgovorio da to nema veze sa stvarnošću i da su miljenici velikih sila uvek oni koji su na vlasti, jer jedino sa njima mogu da ostvare svoje interese.

Jeremić je ponovio da nije dobro povlačenje predsednika DS Borisa Tadića pre stranačkih izbora, jer je otvorena utakmica deo demokratskog procesa, i kao primer naveo da je Hilari Klinton postala državna sekretarka SAD posle žestoke borbe sa Barakom Obamom za predsedničku kandidaturu.

Jeremić je naveo i da će se za 10 meseci, pošto mu istekne mandat u UN, vratiti u Skupštinu Srbije kao poslanik.

- Neću vratiti mandat i nisam siguran da DS hoće da ga vratim. Mislim da ima dosta onih koji misle da će DS biti ojačan sa nekim ko dolazi sa funkcije predsednika Generalne skupštine UN. Građani su me izabrali da ih predstavljam u parlamentu i oni su jedini kojima bih mogao da vratim mandat - rekao je Jeremić.

Istakao je da je on vlasnik poslaničkog mandata i da parlamentu neće štetiti da u njegovom radu učestvuje onaj ko je predsedavao Generalnoj skupštini UN.

- Karijeru ću nastaviti kao poslanik u Skupštini Srbije, jer sam za to dobio mandat od građana Srbije - rekao je Jeremić.

Povezane vesti: Jeremić: Zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Vuk Jeremić: Ne namećem svoju politiku Jeremić: Srbija danas u UN poslala važne poruke svetu Nikolić se sastao sa Ban Ki-munom i predsednikom Kipra Nikolić danas putuje na zasedanje Generalne skupštine UN
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: DS i opoziciju da podrže Vladu o Kosovu

Izvor: Kurir, 06.Nov.2012

Pitanju Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije ne bi smelo da bude partijsko pitanje i o tome je potrebno jedinstvo, rekao predsedavajući Generalne skupštine UN i ponovio da neće vratiti poslanički mandat..BEOGRAD - Predsedavajući Generalne skupštine UN i poslanik Demokratske stranke Vuk Jeremić...

Nastavak na Kurir...

"Podržite Vladu po pitanju Kosova"

Izvor: B92, 06.Nov.2012

Beograd -- Predsedavajući Generalne skupštine UN i poslanik DS Vuk Jeremić pozvao je opoziciju i svoju DS da podrže Vladu Srbije u kosovskoj politici...On je rekao da tako važno pitanje ne sme biti partijsko i da o njemu mora postojati jedinstvo..."Pitanje Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije...

Nastavak na B92...

Jeremić: DS da podrži Vladu Srbije oko Kosova

Izvor: Telegraf.rs, 06.Nov.2012

"Pitanju Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije ne bi smelo da bude partijsko pitanje i o tome je potrebno jedinstvo. Apelujem na opoziciju i moju stranku da podrže politiku Vlade o Kosovu jer po tako važnom pitanju opozicija mora da prati Vladu koja ima većinu, a podrška opozicije bila bi korisna",...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.