Jeremić: Blair iza kulisa razgovara o Kosovu u Vučićevo ime

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Okt.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Blair iza kulisa razgovara o Kosovu u Vučićevo ime

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su iza kulisa u toku najintenzivniji pregovori o razgraničenju na Kosovu i Metohiji i da u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa najvišim međunarodnim zvaničnicima razgovara bivši britanski premijer Tony Blair.

"Odgovorno tvrdim da je tako. Blair je u prvoj nedelji jula u Beogradu dobio mandat od Vučića da sa ključnim svetskim prestonicama razgovara o razgraničenju u njegovo ime", rekao je Jeremić >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u intervjuu za današnji Blic.

Jeremić, koji je bivši ministar spoljnih poslova, naveo je da je Blair pretprošle nedelje u Berlinu razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a da će to ove nedelje učiniti sa najvišim zvaničnicima SAD.

"Pozivam našu vlast da kaže ko plaća Blaira i šta od Srbije očekuju oni koji ga plaćaju, ako se njegov honorar ne plaća iz budžeta Srbije", upitao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je istakao da pojavljivanje kosovske specijalne jedinice ROSU na Gazivodama zaslužuje najoštriju osudu, ali da je to, međutim, još jedan zajednički režiran incident Vučića i Hašima Tačija, koji žele da skrenu pažnju sa toga da se iza kulisa odvijaju do sada najintenzivniji pregovori o razgraničenju.

"Vučićev govor na sednici GO SNS u kojem je patetično objavio poraz njegove kosovske politike jeste čista obmana domaće javnosti. To predstavlja do sada najhazardniji i potencijalno najštetniji taktički manevar Aleksandra Vučića u vezi sa Kosovom od njegovog dolaska na vlast", rekao je Jeremić.

Jeremić, koji je i bivši predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da nas je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svojim nedavnim obraćanjem na sednici skupštine svetske organizacije "poprilično obrukala i nanela ozbiljnu štetu" pregovaračkoj poziciji Srbije po pitanju Kosova.

"Govornica Generalne skupštine UN je izuzetno formalan podijum na kojem se meri svaka izgovorena reč, ali i svaka reč koja nije izgovorena. Svi su primetili da šef srpske delegacije, pominjući Kosovo, nije pomenula Rezoluciju 1244, niti se zahvalila državama koje nisu priznale Kosovo", naveo je Jeremić.

Jeremić je istakao i da je ozbiljna poruka poslata nedolaskom čoveka za koga svi znaju da u Srbiji svu vlast drži u svojim rukama.

"To su jasni signali onima koji znaju da čitaju – da Srbija menja svoj stav o Kosovu i Metohiji, čime se ozbiljno slabi odlučnost onih koji su nas do sada podržavali", rekao je Jeremić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.